Подобрено производство + AL

Скоро се сдобихме с няколко нови работни станции за MIG-MAG и WIG-TIG заваряване, с което увеличихме производителността и качеството на готовия продукт, като същевременно намалихме времето за изработка на детайлите за REL bikes. Сега огрничението в използваните материали отпадна, което означава, че при желание от страна на клиента всеки детайл може да бъде изработен и от алуминий.

Вижте още...

Зараждането на една идея

Изминаха пет години от зараждането на идеята за създаване на колело с нестандартен дизайн в стил chopper - lowrider. Идеята се зароди спонтанно, не без участието на интернет, където попаднахме на снимка на класически велосипед Schwinn - Phantom от 1950г. Впечатли ни изящния дизайн, който в модерните му събратя е поизоставен. Всички са в стил целящ само практичност или бързо производство с готови части, които просто се прикрепят една за друга, за да изпълняват своето предназначение. Всяка част сама по себе си може да е с невероятен дизайн - модерна, лека и здрава, но масово цялостната визия е просто нелепа. Моделите от средата на миналия век са не просто сглобени, те са ПРОИЗВЕДЕНИ до голяма степен ръчно, имат душа и все още след толкова време ни карат да се усмихмем носталгично, когато ги видим. Може да не са с перфектна геометрия и тегло за скорост, или практична ергономия (дори без седалка) и здравина за downhill, но те носят усещането за една друга епоха, в която хората са се отдавали на живота без да бързат на всяка цена. Време, когато придвижването от точка А до точка Б е било не надпревара, а преживяване.

След като търсихме и не открихме да се предлага модерен велосипед, който носи белезите на онези отминали времена, ние решихме да създаем свой собствен вариант за лично ползване. Идеята беше проста - да използваме визията на ретро-класически велосипед и да го съчетаем с дизайна на мотоциклет в стил chopper - lowrider. Започнахме с проект на цялостния дизайн първо на хартия, а в последствие и в цифров вид. Направихме и една дузина прототипи от различни материали, сред които имаше неуспехи, но и много постижения. Учихме се в движение и натрупахме нужния опит. Разработихме няколко дизайна до най-малката подробност и дойде време да започнем с пройзводството. Дотук всичко беше ОК, но трудната част тепърва предстоеше. Оказа се, че почти всеки детайл, от който се нуждаем трябва да произведем сами, защото не се предлага от търговци и производители във вида, в който ни трябва. Всяка част от нашите велосипеди е на мястото, на което трябва да бъде, с дизайна, който трябва да има, така че цялостната визия да изглежда солидно, а не като сглобка от множество елементи. Но това не означава, че сме постигнали всичко, което сме желали. Напротив - гледаме напред и мислим как и какво може да се подобри за в бъдеще. Това прави REL bikes уникални! Това е, на което залагаме и държим - REL bike да изглежда добре и да предизвиква приятни емоции! Надяваме се да го оцените...

Вижте още...

www.rel.bg - сайтът на REL bikes

Нашият нов сайт е тук! Чрез него, връзката с Вас - нашите съмишленици вече е на един клик разтояние. Тук ще се постараем да Ви предоставим всяка нова и полезна информация от операционната на REL bikes - нови модели велосипеди, части и компоненти, снимки, видео и статии. Надяваме се да се забавлявате... Ride'm Low !

Вижте още...